TeroLuostarinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Ennen Mainilan laukauksia

Pieniä vihreitä esiputinisteja Petsamossa ennen talvisodan alkua 28.11.1939

Stalinistifasististen hybridimaahantunkeutujien salasotasoperaatio Kalastajasaarennolla toisena päivänä Mainilan laukausten jälkeen oli osa pitkään haudottua revanssia Leninin ja Stalinin hävittyä Suomen vapaussodassa 1918. Talvisota ei ollut erillissota eikä siihen lähdetty ajopuuna. Se oli kiinteä osa Stalinin ja Hitlerin 1939 sopimuksen mukaista Euroopan aluejakosotaa. Internatsistis-panfasistinen sotilasliitto toimi todistettavasti yhdessä jo syyskuussa 1939*, ennen Suomen talvisotaa.

Talvisota-etkot esittää: 1. Mainila mielessäin, 2. Petsamossa jyrää...

Leninin ja Stalinin johtaman itänaapurin hävittyä 1918 aloittamansa Suomen vapaussodan se haki  pitkään revanssia ja iski lopulta 1939. Tällä kertaa sillä oli Suur-Neuvostosuomen teossa* suomalaispunikkien lisäksi tukenaan Suur-Saksan nerokkaan valtakunnanjohtajan Adolf Hitlerin luja liittolaisuus ja tuoreena koeteltu kokemus sotilasyhteistyöstä Puolaa puolitettaessa ja kahtiamiehitettäessä yhteisine voitonpäivänparaateineen 22.9.1939. 

Suomen puolustaminen. Yleisluontoisia mietteitä vuodelta 1939/ 41

Minusta on nyt niin mielenkiintoista vertailla  vuotta 1939, jolloin Mainilan laukaukset olivat lähempänä kuin kukaan halusi edes ajatella? Ainakin media antoi julkisuudessa sen melkoisen optimistisen kuvan, ettei tässä tämän kummempaa huolta ole, kunhan asioita vähän mietitään ja pohditaan Suomen mahdollisuuksia suurvaltaa vastaan, jos sota syttyisi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä