TeroLuostarinen

Ääni meni Matti virenille, kysymys hänelle tässä

Tutkiskelin eri puolueiden ehdokaslistoja. Pitkään arvoin  Eija-Riitta Korholan ja Matti virenin välillä. 

Päädyin nyt antamaan ääneni Matille. 

Matti, olet Ps. listoilla, mutta olet sitoutumaton....eli avaatko tätä hieman ...........

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän meeviren kuva
Matti Viren

Olen tähän mennessä yrittänyt pysytellä puoluepolitiikan ulkopuolella, koska ainakin akateemisessa maailmassa poliittinen sitoutuminen on jonkinlainen ongelma. Keskustelussa kiinnitetään huomiota ensi sijassa siihen, mikä on puhujan/kirjoittajan ”nimi” ja mikä on puoluekanta. Helposti menee niin, että huomio kiinnitetään vain näihin, ja se mitä sanotaan tai kirjoitetaan, ei enää merkitse mitään. Tosin tässä on eroja. Jos olisin sosiologian professori, voisin varmaan aivan hyvin olla jonkin vasemmistopuolueen kannattaja tai jopa aktiivi, eikä minua pidettäisi mitenkään ”poliittisena”,
Kun ehdokkuus tuli ajankohtaiseksi pääsiäisen alla, vähän niin kuin puun takaa, tämä oli tilanne, eikä minun jäsenyydestäni tällöin ollut mitään puhetta. Ja siksi nimeni perään laitettiin merkintä ”sit”. Merkintä ei siis tarkoita sitä, että minulla olisi jotain perussuomalaisia vastaan. Jos minut valitaan, olen luonnollisesti osa heidän euroedustajaryhmäänsä ja luontevaa varmaan on, että liityn myös puolueen jäseneksi.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Hienoa. Pääasia että Europarlamenttiin pyrkii osaajia, jollaiseksi tälläinen nuori mies (47) laskee teikäläisen.

Se oletko minkä puolueen listoilla ei vähennä / lisää osaamistasi.

Hyvä valinta persuilta.

Tajusiko mikään muu puolue kysyä listoilleen?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Kun itse kiinnostuin taloudesta vuonna 2006 (eräät odottelivat jotain isoa rytinää - ja tällaiset poikkeusilmiöt ovat kiinnostaneet minua aina) voin kertoa inhonneeni politiikkaa, puolueita, poliitikkoja ja äänestämistä.

Olympiadi myöhemmin, kun makrotalousoppini nollatasolta oli jo saavuttanut mitat - että ymmärsin eurokriisin syyt, taustat ja talousaksioomien johtavan ilman muuta euron hajoamiseen; astui se politiikka väkisinkin kuvaan mukaan. Ihan siksi, että toimimaton yhteisvaluutta haluttiin pitää poliittisesti väkisin elossa, vaikka se sitten merkitsikin kymmenien miljoonien eurooppalaisten ahdinkoa.

Pidin tätä täysin järjettömänä. Kukapa ei pitäisi? Ihmisiä tuomitaan köyhyyteen, kurjuuteen vain siksi, että "poliittinen eliitti" saa ostettua uusia silkkisolmioita.

Hassua, miten nimenomaan täällä Puheenvuorossa opponenttini (euroihailijat) saivat omalla "kannustuksellaan" liittymään minut perussuomalaisiin.

Jotta kiitos: Sini Lappalainen, "Arvo Kuusela", SJP ja jotkut muutkin.

Puolueeseen liittyminen kannatti monellakin tapaa:

1) Poliittinen herääminen. Se auttoi hahmottamaan EU:n monimutkaista eurooppalaista politiikkaa. Osaamisalue tavallaan laajeni kuin itsestään.

2) Lisääntynyt sosiaalisuus. Asioista tulee vaihdettua ajatuksia paljon enemmän.

3) Kerättyä tietoa pystyi hyödyntämään näkyvyyden parannuttua.

Haittapuolena voi toki mainita sen, että joidenkin argumenttitaidottomien keskuudessa siinä saa samalla tietynlaisen stigman. Mutta eipä se 2008-09 vaihteessa työttömäksi jäänyttä sähköasentajaa kamalasti haitannut. Työttömänähän oli jo oma stigmansa. Uudella stigmalla sai parannettua henkilökohtaista fiskaalipolitiikkaa. :)

Ymmärrän enemmän kuin hyvin, ettei taloustieteilijöiden kannata hepposin perustein liittyä mihinkään puolueeseen - tai ainakaan tuoda liittymistään julki.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Minäkin äänestin numeroa 162!

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Olisin voinut Raatikaista tai Vireniä äänestää . Mutta koska riski ääneni menemisestä sellaisten hyödyksi joiden substanssi osaaminen ja aikaisemmista työelämä kokemukset&näytöt heikkoja .
Niin EJ Korholaan kallistuin kun on siel puoluees Sarvamaata ja Aura Sallaa mielestäni asiallista .

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Korhola on ihan ok. Sarvamaa ja Salla on hyvä valinta heille, jotka haluavat Suomen liittyvän euroalueen liittovaltioon maksamaan monen muun maan kuluja, kuten työttömyyskorvauksia ja eläkkeitä.

Toimituksen poiminnat