TeroLuostarinen

Eloton sininen

Simon vaikuttaa melko elottomalta. Tökkää jonkun höpinän blogiin ja estää kommentoinnin ja keskustelun Huoh....oikea vaikuttaja

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Se on useilla sinisillä tapa.

Mutta itse kirjoitukseen, kun Simon nyt ei anna kommentoida:

****
"
Perussuomalaisten Leena Meri ja Olli Immonen ovat ottaneet hampaisiinsa hallituksen esityksen ministerin valasta ja vakuutuksesta. He paheksuvat kannanotossaan sitä, että ministerin valassa mainitaan Jumala.
"

Jaah, no paheksun minäkin. Yhä vähemmän Suomessa on muutoinkin jumalaan uskovia. "Jumalanpilkkalakikin" pitäisi hyllyttää (https://fi.wikipedia.org/wiki/Uskonrauhan_rikkominen) tai ainakin reilusti muokata, ja on ollut aika sille jo vuosikausia.

Ei tuo nyt kovin iso asia ole - mistä syystä asian oikaisuun ei uskoisi kauaa menevän. Mutta hassua että tuollaisesta edes kiistellään. Luulisi uskonnon olevan henkilökohtainen asia ja lähtökohtaisesti poissa esim. ministerin valasta.

-------------------------------------

"
Kristillinen kulttuuri on Suomen ja Euroopan arvoperusta. En halua pakottaa ketään uskonnollisuuteen, mutta en hyväksy sitä, että kristinusko hävitetään julkisesta elämästä.
"

No en ole samaa mieltä että kristillinen kulttuuri on täysin Suomen tai Euroopan arvoperusta - mutta tuon perustelemiseen tarvitaankin sitten reilusti enemmän tekstiä. Siinähän Elo on oikeassa ettei ketään pidä pakottaa uskonnollisuuteen ( ketä sitten pakotetaan ? ). Olen myös samaa mieltä ettei kristinuskoa tarvitse hävittää julkisesta elämästä. Kaikin mokomin voivat kristityt julkisesti sanoa olevansa kristittyjä jne. jatkossakin. Ilmeisesti Elo yrittää repiä jämäpisteitä nyt uskovaisilta, mutta mahtaakohan noin teennäisellä tavalla onnistua siinäkään.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kylmää kyytiä jo? Siitähän kirjoitin omassa blogissani ;-)

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Perussuomalaisten piiristä tulee ehkä harvoin järkeviä kannanottoja julkisuuteen, mutta Meren ja Immosen vaikuttaa sellaiselta. Sinällään ehkä huomionarvoista, että Siniset haluavat nyt profiloitua selkeämmin kristilliskonservatiiviin suuntaan. Toki Ps:llakin edelleen on vahva edustus sillä rintamalla, mutta kuitenkin myös näitä muitakin näkemyksiä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Aiemmin valassakin mainittu Jumala viittasi Raamatun ilmoittamaan yhteen ainoaan oikeaan Jumalaan, jolloin ei tietenkään ollut väärinkäsittämistä. Mutta monikulttuurisuudessa on vaarana, että sillä viitataankin vaikkapa Koraanin Allahiin. Näin rivienvälistä luin tuota lausuntoa, jos kaiketi sen antajat ovat melkolailla uskonnottomia. Anteeksi, jos erehdyin.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

33 "Vielä teille on opetettu nämä isille annetut käskyt: 'Älä tee väärää valaa' ja 'Pidä, mitä olet Herralle valalla vannonut'. 34 Mutta minä sanon teille: Älkää vannoko lainkaan. Älkää taivaan kautta, sillä se on Jumalan valtaistuin, 35 älkää maan kautta, sillä se on hänen jalkojensa koroke, älkääkä Jerusalemin kautta,...

Elo ei kertonut että mitä Raamattu sanoo tässä Matteuksen evankeliumin 5:33 luvussa vannomisesta, epäilen että Elo kyllä tietää tämän asian,mutta politiikka on politiikkaa

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Uskon myös että mikäli Elolla on mitään tietoa Raamatusta hän tuntee ainakin nuo yleiset kohdat, ja kokeilee keräillä vain poliittisia pinnoja. Tosin suuri osa uskovaisista ei tiedä Raamatustaan kovinkaan paljon, joten monikin vaihtoehto on mahdollinen. Joskus nuorena jouduin Raamattua kahlaamaan enemmänkin eli käsitykseni siitä on kohtuu hyvä, .. vieläkin. Onhan se kamalan ikävää että itse Jeesus tekstejen mukaan kielsi valojen vannomisen.... noh, mitäpä ei Elo "uskovaisena" voisi väärin käsittää... onneksi armoakin voi olla tarjolla, tai tiedäpä häntä.

Kaiken järjen ja logiikan mukaan kristinuskon ja valtioiden pitäisi olla erossa toisistaan.... uskovaisten itsensäkin mielestä (mikäli siis uskoo vielä vaikka Uuteen Testamenttiin.. toki yhä pienempi osa siihenkään). Tosin kristinuskon eri tahot ovat liki parin vuosituhannen aikana muuttaneet tulkintojaan sopeutuakseen (== saadakseen/pitääkseen valtaa) eli he varmastikin osaavat perusteet miksi heille pitäisi edelleenkin esim. rahahanat aueta moneenkin tarkoitukseen. Kukapa saavutetuista etuisuuksista haluaisi luopua vapaaehtoisesti... taitavat siinä olla taivaspaikat ja vastaavat täysin toissijaisia.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Toimi Kankaanniemi,ei vannonut sormet raamatun päällä ministerin valaa vaan antoi oliko se nyt juhlallisen vakuutuksen aikoinaan tulevasta tehtävästään. Päivi Räsäsen tapausta en muista vaikka siitä on lyhyempi aika

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Aina voi huolestua. Jos Siniset vaikuttavat elottomilta, tai Elo siniseltä.

Toimituksen poiminnat