TeroLuostarinen

PAHA, PAHA Unkari , uhka demokratialle

Katselin tässä aikani kuluksi Viktor Orbanin puheen EU:lle ennen äänestystä.

Videon loppu alkaen kohdasta 10:30 kertoo siitä että taitaa olla Orbanilla melko vahva mandaatti kansalta, oikea demokratian uhka tuo Orban ja Unkari tosiaan...muutenkin puhe oli kyllä ihan ok, mutta etenkin loppu.....

tässä linkki videoon :


https://youtu.be/-8UwmpsWPUA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (89 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Jos tuo lopussa oleva ihmismäärät olivat oikeasti tuon Orbanin puheen/"tapahtuman" takia kaduilla, siis positiivisessa suhteessa, ei protestoimassa, niin HUHHUH!! WOW! Aika huikeeta, taitaa Unkari ollakin aika loistava maa, ja todenäiköisesti tulevaisuudessa suurikin tekijä!

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

käsittääkseni väkijoukot olivat 17.3.2018 kaduilla siellä kuuntelemassa Orbanin puhetta, kun 17.3.2018 tuli kuluneeksi tasan 170 vuotta siitä kun Unkari nousi valloittajia vastaan kapinaan ja perusti tasavallan..se oli otettu tuohon videon loppuun ikään kuin näyttämään/kertomaan että Orban on ihan aikuisten oikeasti Unkarilaisten valitsema ja Orbanin linja on Unkarilaisten linja

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Okei ne siis vietti Ns. juhla päivää, jossa Orban puhui.
Aika huikeeta silti! Suomessahan emme ole saaneet ikinä noin paljoa väkeä kasattua yhteen paikkaan, millään perusteella. Tosin unkarissa asuu +9 milj. ihmistä.

Nyt sitten tarvitsen todisteita tuohon toiseen väitteeseen, jossa väität ettei Orbania olisi kansa valinnut vaaleilla?? Ja siihen että Orbanin linja ei olisi kansan suosiossa?

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

no heitin hieman läppää kun se ei näytä olevan EU:lle selvä asia. Eu;han uhkailee,määräilee jne. Unkaria, ja kritisoi sisäisistä asioista jne.

Olen kymmeniä kertoja matkaillut Unkarissa ja minulla on siellä hyvä tuttava/ystävä jonka luona hiljattain vietin muutaman päivän . En voi kirjooittaa tähän mitä mieltä hän oli siitä että Unkaria pakotetaan ottamaan maahanmuuttajia....tulisi vihapuhebanni. Sanotaan nyt vaan että hän sanoi Unkarin vuosisatojen saatossa ottaneen opikseen monien tulijoiden suhteen

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Ja hei mietipä vielä, kun meillä on itsenäisyyspäivä, onko tuollaiset väkijoukot kuuntelemassa puheenpitäjää.....kovasti arvostellaan ja soimataan mediassa että Unkari/Orban tehnyt sitä ja tätä kansalaisilleen ….olisiko noin rauhanomaisesti tuollainen määrä ihmisiä juhlistamassa jos niin olisi. Kertoiko Suomen media tuosta tapahtumasta mitään, sanaakaan , kuvia väkijoukoista.....

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Orban on ihan aikuisten oikeasti Unkarilaisten valitsema ja Orbanin linja on Unkarilaisten linja"

Etkö usko että Orbanin linja on unkarilaisten itse vaaleissa valitsema valitsema linja?

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

No on tietysti. EU vaan ei taida uskoa kun kyseenalaistetaan prkl Unkarin sisäisiä asioita ja aletaan määräillä ! uhataan ties millä ...stana

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Kiitokset blogistille vaikuttavasta videosta!

Viktor Orban taitaa olla selväjärkisimpiä poliittisia johtajia tämän päivän Euroopassa. EU:n toimesta ja myös Suomen valtamediassa Orban'ia on demonisoitu oikein olan takaa.

Kuinka joku julkeaa avoimesti puolustaa oman kansakuntansa ja maansa kiistattomia etuja? Sellaiseen anteeksiantamattomaan "vehkeilyyn Brysselin valtakoneistoa vastaan" on Unkarin pääministeri kansansa hyväksi rohjennut ryhtyä.

Toivottakaamme menestystä unkarilaisille, urhealle veljeskansallemme, joka haluaa itse päättää omista asioistaan!

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Ok, Unkaria rangaistaan nyt koska se kehtaa kuvitella päättävänsä omista asioistaan! Tuo palauttaa mieleen muistoja Neuvostoliiton tyylistä pitää huolta vähemmistökansoistaan, siis niistä joita ei vielä ollut venäläistetty.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Orban on ihminen joka on lailla kieltänyt hädänalaisten ihmisten auttamisen. Ne jotka häntä kannattavat eivät ole sen parempia.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

se on sinun/sinulle median antama yksipuolinen käsitys. Itse kun noin 4 kk sitten viimeksi olin 4 pv unkarissa ja keskustelin paikallisten kanssa, täytyy sanoa että silmät aukeni

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#11
se on sinun/sinulle median antama yksipuolinen käsitys.
.............

Se on Unkarissa voimassa oleva laki.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #19

no heillä on oikeus omat lakinsa säätää, Unkari on itsenäinen valtio. Ja ainakin siellä kun käy paikanpäällä niin ei sellaista demonimeininkiä ole mitä täkäläisen median kertomana luulisi olevan.

Siksi hieman epäilen onko ihan kaikki mitä meille media kertoo totta ?

Luulisi että Orbani ei nauttisi kansansuosiota jos se olisi oikeasti niin hirveitä tehnyt …..

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #21

#21
Luulisi että Orbani ei nauttisi kansansuosiota jos se olisi oikeasti niin hirveitä tehnyt …..
..............

Kyllä se orban on ihan oikeasti niin hirveitä lakeja tehnyt ja kyllä sillä siitä huolimatta, tai sen takia, on kannatusta yli maan rajojenkin.

Ei voi muuten kuin ihmetellä kuinka nämä kansallistunteeseen vajonneet ihmiset ovat niin tietämättömiä maailman asioista. Se ei kumminkaan näytä estävän heitä ottamatta kantaa asioihin mistä he eivät mitään tiedä. Eivätkä he näytä välittävän myöskään sivistämättömyytensä paljastumista millään tavalla.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #29

Toivottavasti et tarkoita että meikäläinen olisi vajonnut johonkin kansallistunteeseen. Näin ei nimittäin ole.

Hieman vaan kyseenalaistan sitä että jos Unkarissa olisi niin huonosti asiat kun media kertoo, eikö ne unkarilaiset saisi Orbania vallasta ?
Oliko tämä nyt jo kolmas kerta peräkkäin kun hänet valtaan siellä äänestivät ?

Keskustelu ja kyseenalaistaminen ei ole sivistymätöntä. Sen sijaan keskustelun ja kyseenalaistamisen tuomitseminen taitaa olla sivistymätöntä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #30

#30
Hieman vaan kyseenalaistan sitä että jos Unkarissa olisi niin huonosti asiat kun media kertoo, eikö ne unkarilaiset saisi Orbania vallasta ?
............

Nyt ei ole kysymys siitä, keillä Unkarilaisilla on asiat hyvin, keillä ei.

Se onko Orbanin teot moraalisia vai ei, ei voi perustella "ihmisten mielipiteillä", mitä sinä tässä teet.

Vaikka enemmistö Unkarilaisista olisi sitä mieltä, että hädänalaista ihmistä ei saa auttaa, se ei tee asiasta moraalisesti oikeaa.

.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #31

No, jostain syystä siellä ihmiset eivät halua ottaa maahansa kuin niitä ketä he itse haluavat. Emme tunne heidän asioitaan riittävän tarkasti, että voisi täysin kyseenalaistaa asiaa. "Stop Soros" laki on ilmeisesti mihin viittaat ?

Soros on varmaan yksi ihminen joka rahan/vallahimossaan ei ole yhtään parempi kuin pahin diktaattori, hän osaa valtavilla rahavaroillaan ohjailla rahaa lisää tileilleen ja käyttää siinä apuna järjestöjä jotka toki tekevät hyvääkin.
Unkarilaiset varmasti tuntevat ja ymmärtävät Sorosin toimia meitä paremmin.

Soros on varmasti ihmissalakuljettajien bisnesenkeli parhaasta päästä.

Uskon että unkarilainen haluaa auttaa aitoa hädässäolijaa kuten me kaikki.
Stop Soros asiaa en tunne riittävän tarkasti että osaisin enempää siitä kirjoittaa

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #48

#48
"Stop Soros" laki on ilmeisesti mihin viittaat ?
.............

Ei, en viittaa.

Tietääkseni Soros ei hae turvapaikkaa Unkarista eikä muutenkaan ole hädänalaisessa asemassa miljooniensa ansiosta.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Onhan siellä Unkarissa nyt kielletty ja rajoitettu sellaisia oikeuksia jotka ovat muualla unionissa kansalaisyhteiskunnalle itsestäänselvyys.

Fidesz on ottanut itselleen sitä itsenäistä määräysvaltaa joka aiemmin oli kansalaisten itse päätettävissä. Ei ollenkaan yllätä että täällä tietyt tahot vallankiimassaan ihailevat sellaista kansalaisyhteiskunnan tietoista hajoittamista.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

?? vallankiimassa ?? ei minulla ainakaan ole mitään kiimaa päällä .

Olipa taas kommentti

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Onhan siellä Unkarissa nyt kielletty ja rajoitettu sellaisia oikeuksia jotka ovat muualla unionissa kansalaisyhteiskunnalle itsestäänselvyys."

Mistä kielletyistä oikeuksista Ketola höpisee?

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

no se hokee meidän rehdin median antamaa mantraa.

Kävisi paikanpäällä juttelemassa Unkarilaisten kanssa, voisi silmät aueta.
On siellä toki oppositio ja toisinkin ajattelevia, se kuuluu demokratiaan

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Fideszin kannatus on kaksissa viimeisimmissä vaaleissa ollut jo laskusuunnassa* vaikka puolue on tehnyt demokratian vastaisen vallankaappauksen hallinnossa, oikeuslaitoksessa, mediassa ja yliopistoissa jne jne. Jopa lukiolaisten kirjat ovat nykyään Fideszin kontrollissa. Vapaata mediaa ei ole ja valtapuolueen kontrolloima media tekee jatkuvasti rajuja hyökkäyksiä kaikkia vähänkin valtakriittistä ajattelua omaavia kohtaan. Puolue myös pöllii koko ajan EUn Unkarille antamaa tukirahaa omaan käyttöönsä. Miten kukaan voi tällaista kannattaa ja riemuita tällaisesta tilanteesta?

*Alle puolet äänestäneistä kannatti Fidesziä 2018 vaaleissa.
...
Kansallisuuksien, kansojen ja kielten nimet muuten kuuluu kirjoittaa pienellä alkukirjaimella. Paikannimet, kuten maiden nimet kirjoitetaan isolla. Miksi ihmeessä edes tämä sivistyksen hippunen ei ole haittakansallismielisillä hallussa?

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Unkarissa on käytännössä 4 isompaa puoluetta ja pienpuolueita. Siellä tehdään vaaliliittoja kuten monissa muissakin demokraattisissa valtioissa

Orbanin Fidez ja Kristillisdemokraatit sai yli 48 % ja äärioikeistolainen jobbik sai yli 19,67 prosenttia ja sosialistipuolue vaaliliitossa liberaalien kanssa sai 12,42 prosenttia äänistä ja loput jakaantui pienille puolueille

Ihan normaalia demokraattista systeemiä, mietis ny vaikka meidän omaa takakonttiteatteria sinisten kanssa jne.

Eikä täällä meillä muka Valtamedia toimi valtaapitävien antamilla ohjeilla ns. väärää ajattelua vastaan

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Suomessa on vapaa tiedonvälitys. Kukaan täysjärkinen ei voi sitä kiistää.

Unkarissa on lakkautettu lehtiä ja vaiennettu toimittajia. Orbanin lähipiiri on myös ostellut mediataloja. Lainsäädännöllä on haitattu tiedonvälitystä. Hallituksesta riippumatonta, vapaata mediaa ei enää ole.

Täysin älytöntä vedellä yhtäläisyysmerkkejä Suomen ja Unkarin tilanteen välille.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #22

yhtä älytöntä kuin uskoa kaikki mitä media tuputtaa.

Nyt täytyy lopetella , aamulla töihin !

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#14
Miksi ihmeessä edes tämä sivistyksen hippunen ei ole haittakansallismielisillä hallussa?
...............

Jos he olisivat sivistyneitä, he eivät olisi niin kansallistunteen vallassa.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

heh....joku somen iso-pienikirjainhan se määrittelee ihmisen , ja osoittaa senkin että hän on "haittakansallismielinen"

voi ziisus mitä typeryyttä

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #23

Suomessa ei perkele pahoinpidellä ja raiskata suomea! Se on törkeää esi-isien ja -äitien työn halveksuntaa.

Kieli on ajattelun väline. Jos kieli ei ole hallussa, ei ole ajattelukaan. Lyhyessä kommentissasi on kahdeksan kielivirhettä.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #25

noh noh....

Nykyaikana on kuule tullut kännyköiden ja "somen" mukana kaikenlaisia uusia sanoja, lyhenteitä, ilmaisuja jne.

Luulen että ajattelussani ei ole hirveästi vikaa, harmillista tietysti että olen kanssasi jostakin eri mieltä. Minunhan täytyy siksi olla imbesilli.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #25

no ei kaikki ole ammatiltaan äidinkielen opettajia ?

Väitätkö että valtavat kahdeksan kielivirhettä estivät sanoman ymmärtämisen ?

Tsemppiä !!

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Esa Mäkinen kirjoittaa "Fideszin kannatus on kaksissa viimeisimmissä vaaleissa ollut jo laskusuunnassa". Nyt on ihan pakko kysyä kumpi prosenttiluku on suurempi, 44,9% vai 49,3%? Tuo ensimmäinen luku on 06. tammikuuta 14 Unkarin vaaleista 2014 ja jälkimmäinen 08. huhtikuuta 18 Parlamenttivaaleissa 2018.
Missä muussa jäsenmaassa on jollakin puolueella tuollainen kannatus vaaleissa? Suomessakin on enemmistöhallituksen (kolme puoluetta) kannatus yhteensä 2015 vaaleissa 57% (suurimman puolueen ollen 21,%).

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Joo, aika samoissa se on , sillä 2014 kristilliset ei tainneet olla vaaliliitossa ja nyt olivat. Anyway ei Orbanin ja se fidetzin kannatus juurikaan ole laskenut. Pikemminkin pysynyt samana / noussut

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

2010 52,73%, 2018 48,48%. Siinä välissä 2014 44,87%.
Älkää sotkeko tähän vaaliliittoja, kun minä puhun kannatuksesta, eli äänistä Fideszille.

Suomessa kirjoitetaan isoilla kirjaimilla kannatusluisu ja syöksykierre, jos jonkun gallupkannatus notkahtaa 4-5 pykälää korkeimmista lukemista. ;-)

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Unkari on yksi Euroopan koruptoituneimmista maista. https://lakimiesuutiset.fi/unkarin-oikeusvaltion-k...
Orbanin Unkarissa on aika vähän peukutettavaa jos viitsii paneutua vähän syvemmin nykytilanteeseen.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

näin varmaan on. Tästä juttelinkin pitkään Unkarissa viime reissulla unkarilaisten kanssa. He eivät itse sitä pitäneet niin pahana asiana, se oli kuulemma pienempi paha kuin että asiat olisi sekaisin. He kertoivat sen olevan piiiitkältä ajalta periytynyt asia joka kyllä hiljalleen vähenee

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#26
He eivät itse sitä (korruptiota) pitäneet niin pahana asiana, se oli kuulemma pienempi paha kuin että asiat olisi sekaisin.
...............

Meinaatkos, että yhteiskunta menee sakaisin ilman korruptiota?

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #36

no en tietenkään. Olitpa viisas

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Espanja pesee Unkarin mennen tullen.

Poliittiset vangit, maanpaossa olevat ihmiset sekä poliittinen oikeuslaitos saavat yllättävän vähän palstatilaa verrattuna pahiksiin Unkari, Itävalta tai Puola.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Espanjan hallitus on paha! EU sanoo ettei puutu maan sisäisiin asioihin!

Ei Suomen media julkaise, saati tuomitse sananvapauden ja naisten oikeuksien puolustajien vainoja. Viimeisimpiä esimerkkejä:

Taitelija pidätetty abortinvastaisen, naisten perinneroolia vastustavan performanssin järjestämisestä. https://www.independent.co.uk/news/world/europe/sp...

Vähemmistön edustaja, katalonialainen räppäri sai kolmen ja puolen vuoden ehdottoman tuomion valtaapitävien politiikkaa arvostelevista laulun sanoista, on maanpaossa Espanjasta ja sai turvapaikan Belgiasta. http://anttihalinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/26112...

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

jep.

on todella sairasta miten Kataloniassa annetaan polkea ihmisoikeuksia....oikein EU:n hyväksynnällä

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Unkari pitää kulisseja pystyssä EU-rahoilla. Tavan kansa ei ole kyllä laisinkaan hyötynyt niistä rahoista, vain Fideszin lähipiiri ja useampia korruptiotutkimuksia on kesken. Kansa kuitenkin tykkää, kiitos median ja muiden instanssien pakkosyötön. Hurraavia ihmisiä näkyy Turkissa ja Venäjällä ihan yhtä lailla, niitten meininkiähän Orban ihannoi.

Tehkööt maastaan minkälaisen Magyarstanin haluavat, mutta siihen ei tarvinne EU-rahoitusta, kun ovat niin puheissaan sitä vastaan.

Itse käyn Unkarissa lähitulevaisuusessa ja sitä ennenkin tuen paikallisia oppositiovoimia ja vapaata mediaa.

Niin ja eihän siellä nyt valta sentään korruptoi, eihän?
https://english.atlatszo.hu/2018/09/24/hungarian-g...

Niin ja miten Orbanin johtama media asiaan kommentoi, sekään ei yllätä.
https://english.atlatszo.hu/2018/09/29/a-case-stud...

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Hyvä että siellä saa olla tuollaista opposition / arvostelevaa mediaa.
Hieno juttu.

Jostain syystä Orban kuitenkin nauttii kansansa luittamusta , ei kaikkien tietenkään, mutta niin ison osan että äänestetään aina uudelleen valtaan

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Se ei paljoa lämmitä, että on olemassa oppositiota, jos mm kaikki sanomalehdet, mainostaulut ja tv-kanavat ovat hallituksen käsikassaroita.

Tuolla mittapuullasi joku Venäjä on Unkaria demokraattisempi.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #47

vaikea verrata valtioita toisiinsa ainakaan pelkän median antaman kuvan pohjalta.

Mukava olisi joskus lukea riippumattomien medioiden juttuja näissä asioissa.

Kysymys onkin että onko niitä ?

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

EU läksyttää Unkaria ja Puolaa nimenomaan niiden periaatteiden rikkomisesta, jotka ovat ehtona jäsenyydelle ja sen mukana tulleille muhkeille rahavirroille. Toisaalta se, että joku nauttii suurta kansansuosiota, ei kuitenkaan tarkoita, että asiat olisivat oikein. Unkari rikkoo demokraattisen oikeusvaltion periaatteita suitsimalla vähemmistöjen oikeuksia, kansalaisjärjestöjen ja vapaan median toimintaa. Myös vaalijärjestelmä on muutettu valtapuoluetta suosivaksi, mikä takaa kannatusta paremman menestyksen vastaisuudessakin.

Vähän varmaan tylsä olla ensimmäinen muistuttaja, mutta houkutus vertaukseen on liian ilmeinen....:

Hitler nousi valtaan puhtaasti parlamentaarisesti. Myös kaikella sillä, mitä sen jälkeen maassa tapahtui, oli käytännössä muodollinen parlamentaarinen ja lakiin perustuva päätöksentekomekanismi - SA-joukkojen alkuaikojen riehuntaa ja vastaavaa aktiviteettia lukuun ottamatta. Demokraattinen oikeusvaltio vain taisi olla aika huonossa hapessa.

Tällä en halua väittää, että Orban olisi uusi Hitler, vaan sitä, että parlamentarismi ilman oikeusvaltion periaatetta on hyvin ongelmallinen asia.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #54

"Unkari rikkoo demokraattisen oikeusvaltion periaatteita suitsimalla vähemmistöjen oikeuksia, kansalaisjärjestöjen ja vapaan median toimintaa."

Kerro nyt tarkemmin mitä Unkarissa tapahtuu? Minkä vähemmistön oikeuksia poljetaan?

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #58

"Kerro nyt tarkemmin mitä Unkarissa tapahtuu? Minkä vähemmistön oikeuksia poljetaan?"

Jos Makkonen osaisi muuntaa aiemman blogini tekstin Unkarin alkuperäiseen kontekstiin, säästyisin kirjoittamisen vaivalta:

http://anukatariinasolonen.puheenvuoro.uusisuomi.f...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #65

Valtiot saavat suojella rajojaan, siihen ei ole EU:lla tai YK:lla mitään sanomista. Suomi ei välitä laittomuuksista, mutta Unkari oikeusvaltiona välittää eikä suvaitse laittomien siirtolaisten vapaata liikkumista kansan keskuudessa. Unkarissa ei siirtolaiset tapa ja raiskaa unkarilaisia kuten Suomessa tapahtuu.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #66

Äläpä yleistä. Ei kaikki siirtolaiset tapa ja raiskaa

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #67

En tainnut tuollaista väittääkään.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #69

Ok

Ärsyttävää vaan on näissä palstoissa yleistäminen ....

Kaikki on aina jotakin jos joku tekee jotakin .....

Ei jokainen mamu ole tappaja eikä jokainen maahanmuuttokriittinen hörhö rasisti

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #70

Kuka on väittänyt, että jokainen?

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #77

No tarkoitin että usein yleistellään turhan herkästi.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #78

No tulihan se tarkoituskin sieltä.... :)

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #70

Yksi ikävimpiä piirteitä näissä keskusteluissa on se, että Unkaria ja Puolaa käytetään nykyään epäonnistuneiden valtioiden synonyymina, kertomatta yhtä haukkumasanaa enempää mistä niitä syyteteään. Argumentti tuntuu useimmin olevan vain se, että voi haukkua x:ksi, koska yleisesti haukutaan x:ksi.

Pitäisi olla valmiuksia perustella, jos jotain väittää. Pelkällä yhden ryhmän maalitauluksi ottamisella on sen verran huono kaiku Euroopassa, että jokaisen pitäisi kai pitää varansa sen suhteen, että haukkuminen ei etene asiakysymyksiin puuttumista pidemmälle, yleiseksi syyllistämiseksi.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #66

Unkarissa ihan unkarilaiset vainoavat siellä vuosisatoja asunutta romaniväestöä ja ihmiskunnan alkuhämäristä asti keskuudessamme eläneitä sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjä. Tälle kaikelle Orban on antanut vihreää valoa, romanien kohdalla hiljaisella hyväksynnällä ja sateenkaariväen suhteen selkeämmin oman syrjivän kantansa ilmaisten - esimerkiksi isännöimällä tuolla alueella viharyhmäksi
julistetun World Congress of Families-järjestön kongressia Budapestissa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #72

Mistähän se johtuu, että romaneja kohdellaan huonosti muuallakin kuin Unkarissa? Eli kaikkialla, mihin he ovat vaeltaneet.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #72

Kysyin asiasta Unkarilaiselta ystävältäni. Hän sanoi että puolet heidän romaneista ei tee mitään elantonsa eteen ja puolet on varkaita. Aika kovaa tekstiä häneltä. No en tiedä onko noin, aika kärkkäästi sanoi

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #82

Koht. karkea arvio. Voi olla myös esim. 45% - 55%.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #82

Noin saattaisi sanoa myös yksi jos toinen suomalainenkin kotoisista romaneistamme - joskaan ei minun ystäväni.

Romanien vainosta ja siihen liittyvästä rasismista saa jotain kuvaa linkin artikkeli:

https://www.theguardian.com/world/2012/jan/27/hung...

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #85

Tuo oli melko vanha artikkeli.
Kovaa tekstiä.
Toivottavasti asiat on parantuneet vuosien saatossa.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #87

Hyvä että heillä on oikeus osoittaa mieltä . Demokratiaa edes sillä tasolla

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Unkari saa tehdä ihan niinkuin niitä huvittaa.

Mutta jos kerran EU:ssa on tietyt säännöt, niin niiden sääntöjen mukaan on toimittava.

Tottakai EU:sta pääsee pois, jos säännöt ja toiminta ei miellytä.

Taitaa vaan Orbania ja kavereita kiinnostaa liikaa ne EU:n miljardit, joita jakaa keskenään, ja kansa haluaa omituisesti olla EU:ssa.

Korruptoitunut läjä, joka esittää kovaa.

Vähän sama kuin Italiassa, päästä populistit valtaan, niin ei tule turvapaikanhakijoita, mutta samalla sitten tuhoat taloudellisilla päätöksillä maasi.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

No joo....Taitaa Eu itse rikkoa omia sääntöjään silloin kun se sattuu sopimaan niille jotka valtaa siellä oikeasti käyttävät.

Varmaan on totta että raha ei jakaannu oikein / oikeudenmukaisesti EU:ssa.
On valtioita jotka ovat nettomaksajia ja niitä jotka lähinnä saavat...

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Unkari saa eniten per asukas ja Puola yhteissummaltaan eniten. Varmaan siihen oli jotkut perusteet aikanaan, kun ei osattu ennakoida, että ne tulevat äänekkäiden eu:ta vastustavien pikku-putineiden propagandan rahoitukseen. Hyvään suuntaanhan kumpikin maa meni ennen nykyisiä johtajia, sen jälkeen on tultu takapakkia kaikilla mittareilla.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #45

Ne kyllä osaavat ottaa, toisin kuin me mallimaksuoppilaat.
Lisäksi Puola osaa kyllä saastuttaa raskaalla teollisuudella, mutta tokihan me voidaan mallioppilaana maksaa vähän päästöistäkin .

Ei tosiaan kaikki ole Unkarissa ja Puolassa viimesen päälle, mutta Puolassakin kun olemme perheen kanssa matkailleet niin kyllä siellä asiat on moneltsa osin kunnossa. Talous tuntuu olevan myös kasvussa.

Harmi on että media ei Unkarista ja Puolasta juurikaan kirjoittele kuin sitä iänikuista negatiivista mantraa, olisi niistä hyvääkin kerrottavaa

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #45

Heikki Turunen, oletkos koskaan miettinyt sitä minkä tähden unionin piti laajentua niin pikaisesti ja etenkin sitä, miksi jäseniksi piti ottaa aivan erilaisen kulttuurin ja talouden omaavia maita, joita ovat Puola historiallisia siteitä Saksaan sekä Neuvostoliittoon ja Unkari esimerkiksi entisenä kommunistisena maana? Jäseninä noita mainittuja maita on sitten tuettu eri rahastoista samoin periaattein kuin muitakin nettosaajamaita. Mikä siis on unionissa pielessä? Vain sekö, että noiden maiden enemmistökansalaisilla on omat arvonsa, jotka poikkeavat vasemmistolaisista arvoista tietyiltä osin? Onko pakottaminen tiettyihin arvoihin vastoin kansalaisten tahtoa demokratiaa? Mielestäni komission ei tule määritellä jäsenmaiden sisäisiä arvoja vaan ne saattavat vaihdella aina vaalikausittain.

Unionissa jäsenmaat tekevät yhdessä päätöksiä ja sen tulee olla riittävä myös komission virkamiehille.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen Vastaus kommenttiin #50

Maat täyttivät ehdot ja halusivat jäseniksi. Nyt sitten nuo pari maata käänsivät kelkkansa ja mölisevät kuinka on ihan epistä, kun eivät saa toimia unionin vastaisesti ja samaan aikaan vetää rahoja kavereittensa liiveihin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #59

Maailman meno muuttuu ja niin muuttuu jatkuvasti myös jäsenmaiden meno eli arvot. Tämän pitäisi olla selvää myös unionin johdolle. Niille etupäässä vasemmistolaista ideologiaa ajaville. Demokratia on sitä, että kunnioitetaan myös toisenlaista arvomaailmaa omaavia yksilöitä ja Unkarin ja Puolan tapauksissa maiden kansalaisten valitsemaa johtoa.

Eivät käsittääkseni ole toimineet vastoin jäsenmaiden yhdessä päättämiä päätöksiä. Ei Suomessakaan ole asiat yhtään paremmin lehdistön, eikä oikeudelliselta näkökannalta katsottuna. Samaa pökelöä vain eri paperissa.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen Vastaus kommenttiin #63

Siinäpä tuli viestin täydeltä tuubaa.

Jos EU:n näkee pääasiassa vasemmistolaista ideologiaa ajavana puljuna, niin onnea vaan.

Ovat toimineet monessakin kohtaa yhdessä päätettyjä asioita vastaan. Ei kait selkeän enemmistön turvin olisi tuota Sargentinia saatu läpi?

Suomen näkeminen lehdistönvapauden ja oikeusvaltion osalta Unkarin tasoisena vaatisi jo vahvoja ynnä vääriä lääkkeitä.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

"Mutta jos kerran EU:ssa on tietyt säännöt, niin niiden sääntöjen mukaan on toimittava."

EU ei noudata edes omia sääntöjään, miksi kukaan muukaan?

Tanska on hyvä esimerkki eu-maasta joka tekee mitä tahtoo ja puolustautuu oman edun tavoittelulla. Siinä kun Suomi on EU:ssa mallioppilas, Tanska kapinoi autoritaarisia pakkosääntöjä vastaan. Saman kokoiset maat ja samanlainen yhteiskuntajärjestelmä arvoineen, mutta kansallisessa itsetunnossa ero on valtava. Ja kyvyssä nauraa itselleen:)

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Jep .

Suomi on kyllä malliesimerkki maasta joka nöyrästi hattu kourassa antaa mitä käsketään ja toivoo joskus hyötyvänsä.

Tieverkon ja rataverkon myyntiä odoteltaessa......ja ainahan pohjavedetkin voi myydä kun isot pojat taustalla käskee

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jos kerran EU rikkoo omia sääntöjään ja on kauhea synnin pesäke, niin miksi ihmeessä uljas Unkari viitsii väkisin tuossa mukana roikkua?

Jos kerran voisi olla vapaa, ja noudattaa täysin omia ihanteitaan, eikä tarvitsisi tapella koko ajan EU:n kanssa.

Korruptio ja mahtavat rahamäärät omalla pankkitilillä laittaa kovimmankin johtajan hieman nöyrtymään, se on niin ihanaa, kun joku muu maksaa, ja minä kusetan sen minkä ehdin.

Sitten kun joku menee minua arvostelemaan ja yrittää ohjailla, niin minä siitä hermostun, joskaan en tietenkään niin paljon, että rahahanat menisivät kiinni.

Orban on normaali populisti ja rosvo, aina käsi toisen taskussa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Ikävä juttu, etteivät Suomen persutkaan enää pääse muuttamaan tuohon ihannevaltioonsa, joka ennen oli niin mukava ja vieraanvarainen paikka, nyt tunnelma on kireä ja epämiellyttävä.

Viisi kertaa Unkarissa käyneenä vv. 1972 – 2017.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Vähemmän kireä ja epämiellyttävä kuin Saksassa? Ja miksei persut pääsisi Unkariin, sinne muutetaan myös Suomesta?

"Euroopassa mennään nyt jo pakoon pakolaisia. Erityisesti saksalaisia muuttaa Unkariin, kuvankauniin Balaton-järven rannalle, koska kotimaahan on tullut liikaa turvapaikanhakijoita. Unkarissa on uudisasukkaiden mukaan ”turvallisempaa ja rauhallisempaa”, kiitos pääministeri Viktor Orbanin."
https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/hint...

Eikä vain Saksasta, Ruotsista on myös raportoitu vastaavaa maastamuuttoa EU:n pakolaispolitiikan seurauksien vuoksi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ja Unkarista haluaa nuoret koulutetut pois, miksiköhän?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #57

Heh, paljon näyttää olevan aivovientiä Suomestakin pois. Miksiköhän?

"Tilastokeskuksen mukaan vähintään toisen asteen tutkinnon suorittaneiden Suomen kansalaisten maastamuutto on ollut suurempaa kuin maahanmuutto viime vuosikymmenen aikana. Muuttotappion suunta on ollut kasvava vuoden 2009 jälkeen."

https://www.stat.fi/til/muutl/2016/02/muutl_2016_0...

Ei kai ole ihme, että myös Unkarista koulutetut muuttavat? Vai onko se jollain tavalla poikkeavaa Suomeen verrattuna?

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Jaksaa vissiin tuota "uutista" vielä joku pyörittää. Ennen Orbanin nousua valtaan 2009 saksan kansalaisten nettomuutto Unkariin oli 2013 henkilöä. Kolmen vuoden aikana 2015-2017 "maahanmuuttajat ovat kauhistuttaneet" nettona 1822 saksalaista.
Lukemat löytyvät Unkarin tilastokeskuksen sivuilta ainakin. Ei niin minkäänlaista piikkiä ole näkynyt muuttotilastoissa sen osalta, pikemminkin vähenemään päin ollut.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Outo juttu....oltiin perheen kanssa Balatonilla muutama viikko hiljattain ja oli kyllä ihan mukava ja vieraanvarainen tunnelma

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Turistipaikat ampuisivat itseään jalkaan jos niissä näkyisi maan todellinen tila, niin kuin vaikkapa Budapestin kaduilla.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #74

Ok. No budassa viihdyttiin myös hyvin. Ehkä osattiin sitten mennä vain kivoissa paikoissa

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kuinkahan moni täällä Suomessa kannattaisi Orbania, jos hän ei olisi maahanmuuttokriittinen?

Täällä tietyt tahot pitävät Orbania jollain tavalla sankarina ainoastaan tuon maahanmuuttokriittisyyden takia, muuta asiat eivät heille merkitse, ei korruptio ym.

Kunhan vastustaa turvapaiknahakijoita, niin se riittää hörhöille, aivan sama pikkuvauva Trumpin kanssa, on se kova jätkä, kun muuria rakentaa.

Trumpin tullitoimet vahingoittavat Suomen taloutta, mutta se ei haittaa, kunhan puhuu kovaa turvapaikanhakijoista.

Sellaista isänmaallisuutta juu. Suomen ei niin väliä, kunhan on oikea mielipiden maahanmuutosta.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Korruptio taitaa olla kommunismiajan peruja tuolla. Tuomittavaa toki

Trump on kyllä persoona mutta ei nyt sentään jokainen maahanmuuttokriittinen fanittele Trumppia. Ei tosiaan.
Eikä varmasti Orbaniakaan.

Köyhää ajattelua on niin yleistää.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Orban on tehnyt palveluksen koko Euroopalle, mutta erityisesti läpikulkureitin peräpäässä oleville maille. Jospa Sipilä olisi osoittanut samanlaista johtajuutta...

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Unkarin nykypolitiikalle on tunnusomaista viholliskuvien rakentaminen ja kansallisten myyttien vaaliminen. Koulujen oppikirjojen valtiollistaminen tukee tätä. Tämä tuli kyllä hyvin esiin myös linkitetyssä videoklipissä olleessa Orbanin puheessa. Mustavalkoinen ajattelu ja taipumus heittäytyä martyyriksi on osa sitä.

Yhdeksi viholliseksi on nostettu Soros jonka säätiön stipendillä Orban aikanaan kouluttautui.

https://www.theguardian.com/world/2017/jun/22/hung...

Mainio kirja, joka avaa näkökulmaa nykyiseen kehitykseen on Attila Csernokin kirjoittama "Katkennut Silta". https://intokustannus.fi/kirja/katkennut_silta/

Se tarttuu Unkarin historian kipukohtiin analyyttisesti ja kansallisia myyttejä rikkoen. Se auttoi minua ymmärtämään paremmin, miksi Orbanin sanoma menee perille.

Risto Koivula

Unkari yritetään pakottaa ulkopuolelta ottamaan vastaan ja pitämään ja "laillistamaan" paska Soros-"yliopisto", josta sitten tarjottaisiin kai niitä "tuomreitakin" MUKA TIETEEN nimissä, JOITA VALITUTUT POLIITTISET PÄÄTTÄJÄT EIVÄT SAISI NIMITTÄÄ, ETTÄ OLISI "OIKEUSVALTIO"!!!!

Toimituksen poiminnat